تحریک پوستی پتاهیدروکسی اسیدها

پتاهیدروکسی اسیدها بسته به غلظت مورد استفاده ممکن است باعث تحریک پوست شوند که به صورت قرمزی ، خارش ، و در موارد شدید سوختگی ظاهر می شود .

اما از طرف دیگر اسید سالیسیلیک به دلیل مشابهت با استیل سالیسیلیک اسید ( اسپرین ) که اثرات ضد التهابی دارد ، می تواند میزان تحریک را کاهش نیز بدهد .

حساسیت به نور

پتاهیدروکسی اسیدها باعث افزایش حساسیت به نور خورشید می شوند . به دلیل اثرات لایه برداری و کاهش ضخامت لایه شاخی ، نور خورشید بیشتر می تواند به درون پوست نفوذ کند . بنابراین موقع استفاده از محصولات حاوی سالیسیلیک اسید ، استعمال فر اورده ضد آفتاب مناسب توصیه می گردد . بعضی فراورده های پتاهیدروکسی اسیدها خود دارای مواد ضد آفتاب می باشند .

موارد احتیاط  

بعضی توصیه های اداره غذا و دارو ایالات متحده ( FDA ) هنگام مصرف پتاهیدروکسی اسیدها عبارتند از :

  • هر محصول حاوی بتا هیدروکسی اسید باید قبل از مصرف ابتدا در ناحیه کوچکی از پوست استعمال شود ( تا از عدم حساسیت به فراورده مطمئن شویم ) .
  • به محض بروز حساسیت پوستی در مان باید قطع شود و با پژشک معالج مشورت شود .
  • محصولات حاوی بتاهیدروکسی اسید ها نباید روی پوست بچه ها استعمال شوند .
  • محافظت در برابر آفتاب هنگام استفاده از این محصولات باید انجام شود .

توجه : بتاهیدروکسی اسید ها حداکثر اثر خود را در غلظت های ۱ تا ۲ درصد و در PH بین ۳ تا ۴ نشان می دهند . در اغلب موارد PH دقیق فراورده روی بر چسب محصول ذکر نمی شود . در صورت امکان باید PH محصول را اندازه گرفت . به علاوه توصیه می شود محصولات را از شرکت های دارویی و آرایشی معتبر خریداری نمود .

سایر موارد استفاده

امروزه سالیسیلیک اسید به دلیل داشتن اثرات کراتولیتیک در مشکلات پوستی متعددی از جمله درمان زگیل ، میخچه ، شوره سر و پوسته شدن پوست تچویز می شود .

سالیسیلیک اسید در غلظت های حدود ۲ % در درمان آکنه خفیف بدون نسخه پژشک هم قابل تهیه است . همان طور که گفته شد . سالیسیلیک اسید ریا، کراتین و سبوم داخل منافذ پوست را در خود حل می کند ، مانع گسترش کومدون ها می شود و میزان التهاب ضایعات را کم می کند .

پلی هیدروکسی اسید ها

پلی هیدروکسی اسید ها

شامل ترکیباتی مانند لاکتوبیونیک اسید ، گالاکتوز و گلوکونولاکتون می شوند . پلی هیدروکسی اسید ها

ترکیباتی محلول در آب هستند که ساختار شیمیایی مشابه آلفا هیدروکسی اسید ها دارند . آنها به دلیل قابلیت جذب آب به عنوان جاذب الرطوبه عمل می کنند و باعث افزایش رطوبت پوست می شوند . هم چنین بعضی پلی هیدروکسی اسید ها مثل گلوکونولاکتون اثر آنتی اکسیدانتی نیز دارند . این ترکیبات به عنوان مواد لایه بردار ملایم به بازار عرضه شده اند . پلی هیدروکسی اسید ها در مقایسه با آلفا هیدروکسی اسیدها وزن مولکولی بالاتری دارند و زمان بیشتری طول می کشد تا به درون اپیدرم و درم نفوذ کنند ، به همین دلیل پتانسیل ایجاد تحریک با آنها کمتر است . این ویژگی باعث می شود پلی هیدروکسی اسید ها لایه بردار مناسب برای افراد  باشند . که پوست حساس دارند یا پوست آنها دارای مشکلاتی درماتیت آتوپیک یا آکنه روز اسه است .

به دلایل فوق بعضی پژشکان پلی هیدروکسی اسید ها را به عنوان جایگزین مناسبی برای آلفا هیدروکسی اسید ها می دانند چرا که به اندازه آنها موثر هستند اما میزان تحریک آنها کمتر است . هم چنین این ترکیبات دارای اثرات مرطوب کنندگی می باشند .

دسته‌بندی‌ها: پوست و مو

برچسب‌ها: ,,,,,,