سرطان پستان و راه های پیشگیری و درمان از طریق طب سنتی

‏همان طور که سرطان پروستات در مردان شایع است، سرطان پستان نیز به عنوان شایع ترین سرطان در زنان دنیا رواج دارد. پس معاینات مکرر و پیشگیری از بروز این نوع سرطان و داشتن اطااعات بیشتر در این زمینه برای تمام خانم ها ضرورت ویژه ای دارد.

‏علائم

‏وجود توده ای گرد و سخت در داخل پستان که معمولا توسط خود بیمار ‏تشخیص داده می شودی یکی از مهم ترین علائم است. فرو رفتگی پوست پستان، ‏تورفتگی نوک پستان، خروج خون و یا ترشح از نوک پستان، زخم و حالت پرتقالی شدن روی پستان از علائم خطر زا محسوب می شوند. در واقع به دلیلی اثرات سطان زایی هورمون های استروژن که در خانم ها در حد بالایی است، سرطان های پستان و دستگاه تناسلی در حد بالاتری هستند. معاینه هفتگی فردی ‏خانم ها توسط خودشان که قبلا نزد پزشک آموزش دیده باشند، در پیش گیری و تشخیص توده های خوشی خیم وبه خیم پستان حائز اهمیت است.

‏پیش گیری

‏با انجام معاینات مکرر پستان و رعایت عللی که سرطان پستان را ایجاد می کنند (توجه به سابقه خانوادگی، سن ازدواج، سن زایمان، چاقی، غذاهای چرب حیوانی) می توان از بروز بیماری تا حد نسبتا بالایی پیش گیری به عمل آورد. انجام ماموگرافی در مواردی که یک توده قابل لمس در پستان باشد تا نود و پنج درصد دقت تشخیص دارد. همچنین سونوگرافی و بیوپسی پستان و نمونه برداری بسیار ضرورت دارند. براساس پژوهش های انجام شده ده درصد سرطان های پستان دراثرچاقی برورمی کند و با کاهش وزن قابل پیش گیری است.

‏تشخیص بیماری

انجام معاینات بالینی و آزمایشات مکرر ضروری است:

۱- مشاهده ‏سطحی
۲- مشاهده در حالی که بیمار، بازوهایش را بالا و پایین می برد.
۳- معاینه نوک پستان.
۴- لمس هریک از ربع های پستان.
۵- لمس زیر بغل.
۶- معاینه عمومی توسط لمس با کف دست.

درمان

‏شامل جراحی، اشعه درمانی و شیمی درمانی برحسب مورد.

‏درمان از طریق طب سنتی

‏مصرف ویتامین های کلسیم و فسفر،کپسول امگا ۳‏، همچنین خوردن کباب ماهی، لوبیا قرمز، گردو،گل کلم، کلم پیچ، کلم بروکلی، سویا، روغن ذرت، روغن زیتون، روغن سویا، تخم کتان، زردچوبه، میوه (به ویژه توت فرنگی و زغال اخته)» شیر عسل، مالت جو، زرده تخم مرغ، مصرف روزی یک قرص مخمر آبجو، مصرف جوانه جو یا گندم، آب پنیرک، همچنین نوشیدن دمنوش گل گاوزبان (۳ ‏گرم)، رازیانه (۵ ‏گرم) و بولاغ اوتی (۴ ‏گرم)، خوردن شلغم (خام یا پخته)، درب سیاه و سفید، سیر، هویج و سبزیجات ریشه ای و شاهی، همچنین خوردن کباب دل و جگر، نان بدون جوش شیرین، ماست کم چربی، توصیه شده است. ضماد زنجبیل روزی ۳۰ دقیقه روی موضع مالیده شود.

دسته‌بندی‌ها: بیماری زنان

برچسب‌ها: ,,