ویژگی های ماهی سالم چیست؟

ویژگی های ماهی سالم چیست؟

ماهی شناسان در مورد کیفیت ماهی، اطلاعات مختلفی می دهند. گه گاه مطالبی مبنی برعدم سالم بودن مصرف ماهی به عنوان برنامه غذایی در بعضی مقالات آمده است. در این مقالات ادعا شده است که ماهی ها با زهرها و سموم موجود در آب ها و سموم فلزات سنگین در آب ها مسموم شده اند و خوردن آن ها باعث ورود این سموم به بدن می شود. ولی آیا واقعا این صبحت ها صحت دارند ؟

سابقاً آلودگی آب ها بیشتر بوده ولی در سال ها اخیر دقت می شود که رودها سالم تر نگهداری شوند. در کشورهای مختلف دنیا سعی می کنند که جلوی آلودگی آب ها گرفته شود تا آبزیان در محیطی سالم به تکثیر و رشد خود بپردازند. در سال 1953 میلادی همان طور که به یاد دارید و در روزنامه هم به چاپ رسید، تمام گنجشکان و گربه های یک دهکده ساحلی به نام Minamata مردند. پژوهشگران ژاپنی برای بررسی بیشتر به ساحل میناماتا ژاپن آمدند ولی موفق به کشف علت آن نشدند یک سال بعد در همان محل (یعنی در سال 1954م) 18000 بچه کور از مادران باردار به دنیا آمد. در بررسی های بیشتر فهمیدند که در آن محل کارخانه جیوه وجود داشته که تمام زباله های آن داخل دریا ریخته می شود و ماهی ها نیز از این مواد حاوی جیوه و انسان ها هم از این ماهی های آلوده مصرف می کردند.

ولی آنچه جالب است این است که سموم ماهی در داخل پوست ماهی جمع می شود نه در گوشت آن، کندن پوست ماهی در صورت آلودگی آب ها باعث جدا شدن مواد آلوده کننده و زائد و مضر از ماهی می شود.

برای احتیاط می توانیم از ماهی های قسمت های عمیق دریا که آلودگی در آن قسمت ها کمتر است، استفاده کنیم نه از ماهی های اطراف ساحل دریا (مناطق کم عمق) که احتمال آلودگی در آن مناطق وجود دارد. ماهی گیران ساحل دریا و استفاده کننده از این ماهی های ساحل ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند. گرفتن ماهی از وسط دریاها (روشی است که ماهی گیران حرفه ای از آن استفاده می کنند) احتمال خطر را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

از طرفی ماهی های اطراف ساحل دریا، به علت رسوب آلودگی های محیط در خاک این مناطق و استراحت ماهی در لا به لا و زیر این شن ها، می توانند آلوده تر از ماهی های وسط دریا باشند.

تهیه ماهی از مراکز فروش و نگهداری معتبر، شما را از هر نظر مطمئن می کند که نه تنها از بهترین و مفیدترین ماده حیاتی یعنی ماهی با هزاران خواص معجزه آسای آن استفاده کرده اید بلکه هیچ آلودگی هم در آن نبوده و در صحت و سلامت کامل است.

دسته‌بندی‌ها: تغذیه و سلامتی

برچسب‌ها: ,,,,